Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Ρώσος τροποποιεί συμβόλαιο πιστωτικής - ξεφτυλίζει τράπεζα.



Ο 42χρονος Dmitry Agarkov απηύδησε με τους όρους της πιστωτικής κάρτας που του εστάλει από την online τράπεζα Tinkoff Credit Systems χωρίς να έχει ζητήσει έκδοση κάρτας. Έτσι αποφάσισε να αντιστρέψει τους όρους του παιχνιδιού. Σκάναρε το συμβόλαιο που του είχε σταλεί, προσέθεσε τους δικούς του όρους και το έστειλε πίσω. Η τράπεζα ενέκρινε το συμβόλαιο δίχως να διαβάσει τα ψιλά γράμματα που προσέθεσε ο Agarkov, αποδεχόμενη έτσι 0% επιτόκιο, απεριόριστη πίστωση, καθόλου χρεώσεις καθώς και μια επισήμανση ότι η τράπεζα θα πλήρωσε αυστηρά πρόστιμα εάν τροποποιούσε ή ακύρωνε το συμβόλαιο.

O Agarkov χρησιμοποιούσε την κάρτα δύο χρόνια μέχρι που η τράπεζα την ακύρωσε και τον μήνυσε για 1.363$ ισχυριζόμενη ότι χρωστά χρεώσεις, επιτόκια και πανωτόκια. Ένα όμως δικαστήριο απεφάνθει, στηριζόμενο στους όρους για μηδενικό επιτόκιο και χρεώσεις που είχε προσθέσει ο Agarkov, ότι χρωστούσε μόνο το απλήρωτο ισοζύγιο των 575$ που είχε δανειστεί. Τώρα ο Agarkov μηνύει την τράπεζα για μη τήρηση συμβολαίου ζητώντας 727.000$ ενώ η τράπεζα κραυγάζει ότι πρόκειται για εξόφλαλμη απάτη. Ο δικηγόρος του Agarkov λέει ότι η τράπεζα υπέγραψε το συμβόλαιο δίχως να το κοιτάξει ομολογώντας στο δικαστήριο εκείνο που συχνά λένε και οι δανειολήπτες, «Δεν το είχαμε διαβάσει.»
Ψιλά γράμματα...


Διαβάζοντας αυτό το άρθρο αποδέχομαι ότι ο συντάκτης του είναι το ομορφότερο και εξυπνότερο πλάσμα στον πλανήτη, δεσμεύομαι να τον ακολουθώ πιστά, να τηρώ κάθε του επιθυμία και να τον λούζω με έπαινους και γαρύφαλλα. Αποδέχομαι όλα αυτά δίχως καν την ανάγκη συμβολαίου ή υπογραφής καθώς ήδη έχω αποδεχτεί ως ανώτατη μορφή εξουσίας τον συντάκτη του κειμένου. Επίσης παρατούμαι αμετάκλητα και άνευ όρων από οποιαδήποτε ασυλία ή κυριαρχία επί του εαυτού μου όπως αυτές ορίζονται από την χάρτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ ή οποιαδήποτε, εγχώρια ή μη, νομοθεσία ή πίστη.

πηγή: http://now.msn.com/dmitry-agarkov-outwits-russian-bank-by-writing-own-credit-card-terms?ocid=vt_fbmsnnow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου